streda 18. júla 2007

Naporcuj si mamuta

Práve dnes je ten najlepší deň, hovorím si každé ráno. Ale predsa, dnes je trochu iný, takpovediac zlomový.
Naporcuj si mamuta, napadá ma prvá myšlienka keď vyberám názov svojmu novému blogu. Je to pre mňa veľká udalosť. Ak by som použil známy výrok, “malý krok pre človeka, ale veľký krok pre ľudstvo“, tak sa cítim úplne naopak. Je to veľký krok pre mňa a malý (zatiaľ:-)) pre ľudstvo.

Nadychujem sa ako pred skokom do studenej vody v priehrade a publikujem. Odteraz môžem deliť čas na čas pred mamutom a čas po. Čas keď som len čítal a čas keď aj budem aj písať. Prečo práve Naporcuj si mamuta? Čítam si poznámky zo školenia od najlepšej (ne)cestovnej a (ne)školiacej agentúry akú poznám . Jeden tip sa volá naporcujte mamuta. Ako sa v myšlienkach ponáram do významu spojenia, zrazu mi to docvakne. Rozdeľuj a panuj, v jednote je sila sa premieňa na porcovanie mamuta.

Mám veľkú úlohu, zľaknem sa o odložím ju. Obídem. Snáď vyhnije, rozloží sa a zmizne. No snáď niekedy sa tak aj stane, že to zhnije, ale osobne ešte som to nezažil.
Ale keď ju rozdelím, naporcujem, rozoberiem na časti, tie mále kúsky ma už nestrašia. Keď sú naporcované už sa ich nebojím a zvládnem ju.
Aj písanie je veľká úloha, neviem prečo si predstavím pri slove spisovateľ vždy minimálne Shakespeara. Zľaknem sa a cúvam. Ale predsa túžba je zázrak. Túžim písať, ale cúvam. Pár priateľov ma k tomu neustále nabáda.

A potom to príde. Naporcuj si mamuta – naporcuj si písanie. Predsa aj to sa dá rozdeliť do plánu, etáp, blogov, tém, článkov, myšlienok. A tak porcujem.

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

dobrééé......sa mi vidí, že tie slová o tom strachu chápem....Tiež by som chcel písať......chcel

Zoltán Moravec povedal(a)...

Ďakujem za komentár a pochopenie. Čo sa týka písania, možem doporučiť. Mne to trvalo 12 rokov, kým so sa odhodlal písať verejne. Verím, že Vám sa to podarí skorej. (za 12 dní?)